Koppeling met verkoopplatform BOL.com

In het kort:

  • Koppeling tussen BOL.com, BizzView Webwinkel, en King. Ondersteuning voor BOL API v3 en voor legacy APIs v1 en v2.
  • Artikelen verkopen via BOL met eigen prijs of bundelprijzen, levertijd, en voorraadstatus.
  • Mogelijkheid om de artikeldatabase van BOL te verrijken met uw eigen unieke artikelen die BOL nog niet kent.
  • Ophalen van orders bij BOL en deze automatisch naar King sturen. Zaken als vertegenwoordigersnummer, betalingsconditie, leveringsconditie kunnen ingesteld worden naar wens.
  • Updates voor orders naar BOL sturen. Voor iedere orderregel kan gemeld worden of deze verstuurd is naar de klant en wat het track- & tracenummer is van de zending.
  • Ophalen van retouraanvragen bij BOL en deze automatisch naar King sturen. De webwinkel kan automatisch bij BOL retouraanvragen goedkeuren voor de ontvangen en goedgekeurde retourzendingen. De klant wordt terugbetaald door BOL.

Ook zonder webwinkel bij ons kunt u gebruik maken van deze koppeling! Informeer naar de mogelijkheden.

Verkopen via BOL

Om je producten via BOL te kunnen verkopen moet u BOL vertellen welke artikelen u wil aanbieden op het verkoopplatform. Dat gebeurt middels het inschieten van offers op basis van EAN-code. Daarmee krijgt BOL van elk artikel te horen wat uw prijs, voorraad, levertijd, en omschrijving zijn. We hebben diverse mogelijkheden om deze data dynamisch aan te passen.

U kunt alleen offers inschieten voor artikelen die bekend zijn in de database van BOL. Middels het genereren van een zogenaamde Content Creation Feed kan de webwinkel de database van BOL verrijken met uw unieke producten. Waarschijnlijk moeten hiervoor eerst uw eigen artikelen in King worden verrijkt met informatie die door BOL verplicht wordt gesteld. BOL stelt verschillende soorten gegevens verplicht voor verschillende soorten producten. Een broek heeft bijv een lengtemaat nodig, een theekopje niet. Samen met ons wordt bekeken bij welke producten het nodig is extra informatie toe te voegen in King.

BOL bedient de Nederlandse en de Belgische markt. U kunt vanuit één BOL-verkopersaccount beide markten bedienen. U kunt er ook voor kiezen aparte accounts aan te maken voor Nederland en Belgie. Daarmee kunt u dan bijvoorbeeld de levertijd voor Nederlandse orders scherper zetten.

Orderverwerking

Orders worden automatisch opgehaald bij BOL kom en naar King gestuurd. U kunt vertegenwoordiger, betalingsconditie, leveringsconditie automatisch vooraf laten invullen per order.

Indien de data beschikbaar is voor de webwinkel, dan kan deze BOL op te hoogte brengen dat orders (deels) verzonden zijn en wat de track- and tracecode is van de zendingen.

Retourverwerking

Retouraanvragen worden automatisch opgehaald bij BOL kom en naar King gestuurd als retour-order. U kunt o.a. vertegenwoordiger, betalingsconditie, leveringsconditie automatisch vooraf laten invullen per retour-order.

Indien de data beschikbaar is voor de webwinkel, dan kan deze BOL op te hoogte brengen dat retouraanvragen ontvangen en goedgekeurd zijn. BOL geeft de klant dan zijn geld terug.

Vragen? Neem contact met ons op:

Bel ons op +31 (0)72 - 576 07 07 of vul onderstaand formulier in. We doen uiterste ons best u zo spoedig mogelijk van een antwoord te voorzien.

Naam
E-mailadres
Telefoon
Uw bericht
 
Stel uw BizzView webwinkel aanvraag zelf samen met de Webwinkel configurator.WebAdventure is de gezamelijke demo-webwinkel van IB-Vision en King Software.
:: Naar demo-webwinkel WebAdventure ::